fredag 30. mars 2012

Noe godt til de lange turene i påsken?




Peanøttkake


Marengsbunn:

- 6 eggehviter
- 500 g sukker
- 350 g peanøtter (en stor pose)
- en pakke ritzkjeks

Glasur:

- 100 g smør
- 100 g melis
- 250 g lys kokesjokolade
- 6 eggeplommer



Begynn med å lage marengsbunnen. 6 eggehviter og 500 g sukker piskes helt stivt og seigt.

Knus 350 g peanøtter (en stor pose) og en pakke ritzkjeks (jeg bruker å ta det i foodprocessoren og knuse det hver for seg). Peanøttene vil jeg ha i litt ujevne biter, slik at det blir litt å tygge på). Dette vendes forsiktig inn i marengsblandingen.

Denne blandingen stekes i stor rundform eller en liten langpanne kledt med smurt bakepapir ca 30-35 min på 175 grader, nederst i ovnen. Vent deretter til kaka er helt kald før du glaserer:

100 g smør, 100 g melis og 250 g lys kokesjokolade smeltes i en liten kasserolle ved lav temperatur. Rør inn 6 eggeplommer til slutt. Dette helles over Settes kaldt før servering. Kaka er kjempefin å fryse i større stykker.














Vannkaraffel 1.2 L
 passer til vin også 85,-

Peanøttkake
og kaffe i Urdihuset 50,-





Lykke til
og god påske fra Janne og Cecilie

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.