torsdag 19. juli 2012

LURESTE KAKEN i BYN?

 


De dyktige SOMMERVIKARENE fikk fri fra oppgavene med å lage LUR kake da de plutselig oppdaget uventede gjester i dag morges.. Mens de dekket bord i full fart hentet vi kake fra frysen og serverte den som NYBAKT!  Ingen merket noe.. LUDDIG.

Denne kaken kan du lage i dag og kose deg med hver dag frem til jul om du bare tar en liten bit om gangen... Men slik blir det nok ikke. Dette er den beste og lureste kaken jeg vet om. Oppskriften er i utgangspuntet en annen kake jeg bakte for mange år siden men som nå har blitt til denne.

Oppskrift

Marengsbunn:
8 eggehviter
600 g sukker
350 g peanøtter
200 g kokos
1 pakke ritzkjeks (finnes også uten gluten)

Glasur:
150 g smør
200 g melis
500 g lys kokesjokolade
8 eggeplommer

Fremgangsmåte

Begynn med å lage marengsbunnen. Eggehviter og sukker piskes helt stivt og seigt. Knus peanøtter og ritzkjeks (jeg bruker å ta det i foodprocessor og knuse det hver for seg). Peanøttene vil jeg ha i litt ujevne biter, slik at det blir litt å tygge på). Dette vendes forsiktig inn i marengsblandingen. Ha i kokos. Denne blandingen stekes i stor langpanne kledt med bakepapir ca 30-35 min på 175 grader, nederst i ovnen. Vent deretter til kaka er helt kald (gjerne natten over før du har på glasur.

Smør, melis, ikke alt og lys kokesjokolade smeltes i en liten kasserolle ved lav temperatur. Rør inn eggeplommer til slutt. Glasuren skal har litt tykk konsistens. Bruk mer melis ved behov. Kaken bør stå natten over i kjøleskap før servering. Kaken fryser du i mindre avlange stykker, da tiner den raskt om noen besøker det litt uventet en dag.

Denne kaken egner seg også til dessert med litt pisket krem og bær.


Rester av kaken og kantene kutter du i mindre biter og oppbevarer i fine syltetøyglass i kjøleskapet. Holder seg i minst 1 uke. Du kan selvsagt fryse dette også for lengre holbarhet.

Pynt finner du ute.. i alle fall fra april - september når stemorsblomstene blomstrer som finest

Da er det bare å bake i vei, invitere noen venner og servere dem deilig kake.
Liker du noen av interiørvarene på bildene over som f. eks kopper, fat, puter, hagebord så er det mulig å handle det hos rusti DESIGN & INTERIØR i Urdihuset.


Butikken er sommerlukket nå men fra tirsdag 14. auguset holder vi åpent som vanlig -helt til neste sommer ;-)Ha en fin sommerdag, hilsen Janne & Cecilie

1 kommentar:

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.