mandag 29. juli 2013

FISKEGRATENG SOM UNGENE LAGER SELV

 

Fiskegrateng

Fisk
Trekk  1-3 kg fisk i ca. 2-3 L vann.
Ta fisken ut av vannet. Bruk mye fisk for en sunn grateng

Makaroni
Kok 0,5 kg makaroni til de er nesten ferdig og sil av vannet

Saus
8 ss maizena mel
0,5 L kaldt vann
Rør dette godt sammen og hell det i det varme fiskevannet
Ha i godt med urtesmør, oppskrift nederst og litt ekstra salt og gjerne litt pepper
Rør til det tykner og bland inn 2-3 dl H-melk eller fløte, fløte er et klart førstevalg..
Heller litt for tynn saus enn for tykk.. men ikke suppe!

Brødraps
Dette lager dere selv med gamle kjeks, brødskorper, knekkebrød og nøtter som kjøres med blenderen som hører til stavmikseren.

Alt i formen
Fordel fisk, makaroni og saus og brødraps i formen.
Stek gratengen i 20-30 minutter på 250g.
Veldig greit å fryse hele formen og steke senere




RÅKOSTSALATER er godt til fiskegrateng!
 
                GULROT + RUKOLASALAT
            KÅL + AGURK
BROKKOLI + EPLE




 
Fiskekarbonader
 
1 kg laks eller ørret i biter
Persille, dill, koriander, basilikum eller urter du liker/ har
1 dl melk
4 egg
2 ss maizenamel
Salt og Pepper
 
Kutt fisken i biter på maks 5x5 cm og ha alle ingrediensene i en stor og gjerne litt høy bolle. Kjør alt med stavmikser til det er en jevn deig, noen biter gjør ikke noe det bare smaker godt. Urtesmør til å steke karbonadene i stekepanne ca. 5 minutter på hver side.
Lag gjerne fiskeboller av samme deigen og stek dem i ca. 5-6 minutter avhengig av størrelsen.



Urtesmør

1 potte basilikum
1 liten potte dill eller persille
1 hel hvitløk
3 ss akasiahonning
6-8 ss god olivenolje
1-2 ss havsalt
1, 5 kg mykt meierismør
 

Lykke til!
Hilsen UNGENE

Fotografer: Øyvind Ganesh/ Monica Johnasen/ Tove Lise Mossestad



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.