søndag 21. juli 2013

VERDENS BESTE URTESMØR!



Denne fine gjengen laget deilig mat på matkurset MAT & ENERGI i Urdihuset tidligere i sommer. Nå er det på tide å vise litt av det de laget og ikke mist røpe noen av de gode oppskriftene.




Urtesmør
1 potte basilikum
1 liten potte dill eller persille
1 hel hvitløk
3 ss akasiahonning
6-8 ss god olivenolje
1-2 ss havsalt
1, 5 kg mykt meierismør
 
 
 
 

Kjør alt med stavmikser til det er godt blandet.
 
 

 
Dette blir MYE godt smør og resten kan du samle i små syltetøyglass i kjøleskapet eller fryse ned. Alt smaker bedre med litt av dette smøret! Pastasauser, stekt fisk, bakt fisk i folie på grillen eller rett og slet på nybakte pitabrød..
 


Pitabrød
6 dl hvetemel
1 dl melk eller kefir
20-25 g smør
25 g gjær
½ ts salt
1 ss sukker
2-3dl lunkent vann

Slik gjør du det
Bland alt det tørre (mel, gjær og salt) og varm melken til ca.
kroppstemperatur. Jobb med deigen i ca. 10 minutter, bland ingrediensene godt sammen.
Hev deigen i 60 minutter. Lag flate runde kaker og stikk litt med gaffel i dem før etterheving i 60 minutter. Stek på 200- 210 grader i ca. 12-15 minutter. Brødene fungerer fint til hamburgere eller som rundstykker med urtesmør på.




Lykke til!
Hilsen UNGENE

Fotografer: Øyvind Ganesh/ Tove Lise Mossestad/ Monica Jonansen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.