tirsdag 23. juli 2013

SMUDI & IS TIL VARME SOMMERDAGER


Gjengen i Urdihuset laget mye godt de to dagene de var matkurset i juli. Favoritten var helt klart smudi og de aller fleste hadde laget dette før på ulike måter. En sak var uansett lik.. UNGENE digger kjøkkenmaskiner av alle slag. I dag brukte vi stavmikser og det ble til tider KØ for å få lov til å jobbe med denne. STAVMIKSER er et must på kjøkkenet mener vi i Urdihuset. UNGENE er enig!




Jordbærsmudi
1 kg frosne jordbær
2 ss sukker eller 2 ss syltetøy (kan sløyfes)
0,5 l god eplemost
 
 
 
Ha jordbær og eplemost i en bolle med høye kanter, pass på at hele den nedre delen på stavmikseren kommer under jordbær og most, ellers kan det sprute når du mikser.
 
 
 
IS
Kjør alt med stavmikser til det er ferdig, denne blandingen er perfekt å lage IS på. Fordel røren i små kopper eller syltetøyglass og sett i frysen. Ferdig på få timer.
 
SMUDI
Ha i litt mer eplemost i den delen som skal serveres som smudi i glass.
Pynt med en fin stemorsblomst og sugerør før servering

 

 

En skikkelig god KOKKEPAUSE er viktig på matkurs


Lykke til!
Hilsen UNGENE

Fotografer: Øyvind Ganesh

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.