torsdag 23. januar 2014

RÅTT & GODT

 
Dette fatet er 55 cm i diameter og perfekt til denne salmasalaten som du finner oppskrift til under. Pris 850,- i Urdihuset
 
OPPSKRIFT
1kg Salma
4 Hjertesalat
4 Vårløk
200 g Sukkererter
Litt Spirer
Litt sitronsaft
Litt Sesamfrø
Mye frisk koriander

 
Sausen: Ca 1 dl. Sweet Chiliesaus, litt finhakket frisk ingefær, et
fedd finhakket hvitløk, litt fersk chili, litt brunt sukker, litt limesaft  og soya
saus, etter behov og smak. Jeg pleier å kjøre alle ingrediensene med stavmikser. Sausen bør stå en time kjølig, så smaken setter seg. Lag mer ettersom du trenger, jeg lager alltid dobbel porsjon.


Skjær salmaen i tynne skiver (kan gjøres lenge før gjestene kommer og bare settes kaldt med folie over) Lag salaten og bland i de andre ingredienser og legg det utover på et stort fat. Skvis litt sitron eller lime over og klipp frisk koriander og dryss jevnt over. Legg så fisken oppå – fordel den jevnt slik at den dekker salaten. Fordel sausen over og strø til slutt over sesamfrø
 
 
 
RÅTT & GODT

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.