onsdag 22. januar 2014

TRYLLEKAKE



Marengsbunn
6 eggehviter
500 g sukker
300 g peanøtter

100 g kokosmasse
1 pakke ritzkjeks

Sjokoladetopping
100 g smør
100 g melis
350 g lys kokesjokolade
6 eggeplommer

Begynn med å lage marengsbunnen. eggehviter og sukker piskes helt stivt og seigt
Knus peanøtter (en stor pose) og en pakke ritzkjeks (jeg bruker å ta det i foodprocessoren og knuse det hver for seg). Peanøttene vil jeg ha i litt ujevne biter, slik at det blir litt å tygge på). Dette + kokosmassen vendes forsiktig inn i marengsblandingen.

Denne blandingen stekes i stor rundform eller en liten langpanne kledt med smurt bakepapir ca 30-35 min på 175 grader, nederst i ovnen. Vent deretter til kaka er helt kald før du glaserer:

Smør og lys kokesjokolade smeltes i en liten kasserolle ved lav temperatur. Rør inn 6 eggeplommer til slutt. Dette helles over og settes kaldt før servering. Kaken er kjempefin å fryse i større stykker.


LITT HVER DAG ER BRA!

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.