mandag 17. februar 2014

FLETTEBRØD

Fotograf: Monica Johansen

6-8 dl hvetemel
1dl melk
20-25g smør
25g gjær
1/2ts salt

2-3dl lunkent vann

Litt olivenolje + 1-2 ss sukker

 

Slik gjør du det
Bland alt det tørre (mel, gjær og salt) og varm melken til ca.
kroppstemperatur. Jobb med deigen i ca. 10 minutter, bland ingrediensene godt sammen. Ha gjerne i sukker og olivenolje helt sist for litt ekstra smidig deig. Hev deigen i ca. 60 minutter. Flett deigen til ett brød og pensle med vann eller egg som du har pisket. Sistnevnte er bedre om du vil ha valmuefrø, sesamfrø, quinoa eller lignende på brødet. Etterhev i en time. Stek brødet på 200 grader i ca. 20- 25 minutter.
 
Ikke lyst å flette? Lag heller pitabrød og stek dem på 200- 210 grader i ca. 12-15 minutter
 
ENKELT!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.