mandag 12. mai 2014

TRYLLEKAKE X3

Det kan jo være lurt å lage en litt ekstra stor porsjon med TRYLLEKAKE til helgen siden det er 17- maifeiring. Oppskriften under er til 3 langpanner i vanlig størrelse. Litt ekstra kokos i kaken gjør at den blir ekstra god ;-)


Foto: Monica Johansen
 


 
 
Kakebunn
24 eggehviter
2 kg sukker
1 kg salte peanøtter
2 poser kokosmasse
0,5 dl hvetemel

Glasur
0,5 kg meierismør
1 kg melis
1,4 kg lys kokesjokolade
24 eggeplommer
 
 
Begynn med å lage marengsbunnen. eggehviter og sukker piskes helt stivt og seigt. Knus peanøttene (jeg bruker å ta det i foodprocessoren). Peanøtter + kokosmassen vendes forsiktig inn i marengsblandingen. Denne blandingen stekes i stor langpanne kledd med bakepapir ca. 30-35 min på 175 grader, midt i ovnen.
 
Vent deretter til kaka er helt kald, la gjerne stå natten over før du glasere. Smør og lys kokesjokolade smeltes i en liten kasserolle ved lav temperatur. Rør inn eggeplommne til slutt. Dette helles over og settes kaldt før servering.

Kaken er kjempefin å fryse i større stykker.

LITT HVER DAG ER BRA!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.