fredag 29. august 2014

FREDAG IGJEN OG NY HØSTPIZZA



FREDAGSPIZZA MED HONNINGSYLTET LØK

PÅ PIZZAEN
Litt osteblanding
2-3 typer løk marinert i litt akasiahonning i ca. 30 min
Små søte tomater
Choritzopølse fra Solheim kjøtt
Hjemmelaget peanøttpesto


 
 

Pizza bunn, litt grov for mer næring og smak
1-2 dl kefir
4 dl vann
20 g gjær
1 ss salt
6 dl fint speltmel
Ca 4 dl grovt speltmel
1-2 dl olivenolje
2 ss sukker

 
 
 
Hjemmelaget pizzasaus
2 kg tomater
2 fedd hvitløk
2 dl sukker
Litt soyasaus
1 dl olivenolje
2 ss urtesmør

Finhakk hvitløk og surr lett i urtesmøret. Kutt tomatene i biter og ha resten av ingrediensene i pannen. La sausen småkoke i noen timer. Lag skikkelig store porsjoner og ha i syltetøyglass i frysen. Sausen er veldig deilig i lasagne eller til andre pastaretter
 
 
 
HØST
Litt osteblanding
Chevreost i tynne skiver
Multer eller litt multesyltetøy
Hasselnøttsalami fra Solheim kjøtt
Litt osteblanding
2-3 typer løk marinert i litt akasiahonning
Tomater
Choritzopølse fra Solheim kjøtt
Hjemmelaget peanøttpesto, se oppskrift litt lengre nede på siden
Steinsopp
Kantarell
Champingjong
Hvit løk, ikke hvitløk :-)
 
Kjevle pizzabunnene tynne og ha fyllet på. Jeg starter vanligvis med sausen så osten og resten av ingrediensene på toppen.

Hjemmelaget peanøttpesto
1 potte basilikum
150 g peanøtter
100 g parmesan
3 dl olivenolje
2 fedd hvitløk
1 ss akasiahonning
 
Ha alt i en blender til det er en jevn røre. Bruk mer olje dersom pestoen er litt for tykk. Fordel pestoen i gode syltetøyglass og hell over litt mer olivenolje på toppen. Men et lag olje på toppen holder pestoen seg i uker i kjøleskapet.

Fotograf: Øyvind Ganesh
Bildene og oppskriftene er lånt fra TENDENS
Maten er lager av Urdihuset, Janne Gullaksen
 
Ny pizzaoppskrift neste uke
God fredag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.