fredag 22. august 2014

FREDAGSPIZZA + MULTER

 
 
FREDAGSPIZZA er godt! Lag noen med litt grovere bunn og bruk det du finner utendørs akkurat nå. Ps! Hvit løk er ikke det samme som hvitløk og det får kjøpt den hos Olivenmat i Michael Krohnsgaten like bortenfor Danmarksplass :-)
 

 

Pizza bunn, litt grov for mer næring og smak
1-2 dl kefir
4 dl vann
20 g gjær
1 ss salt
6 dl fint speltmel
Ca 4 dl grovt speltmel
1-2 dl olivenolje
2 ss sukker
 
 
 
Hjemmelaget pizzasaus
2 kg tomater
2 fedd hvitløk
2 dl sukker
Litt soyasaus
1 dl olivenolje
2 ss urtesmør
Finhakk hvitløk og surr lett i urtesmøret. Kutt tomatene i biter og ha resten av ingrediensene i pannen. La sausen småkoke i noen timer. Lag skikkelig store porsjoner og ha i syltetøyglass i frysen. Sausen er veldig deilig i lasagne eller til andre pastaretter
 
 
 
HØST
Litt osteblanding
Chevreost i tynne skiver
Multer eller litt multesyltetøy
Hasselnøttsalami fra Solheim kjøtt
Litt osteblanding
2-3 typer løk marinert i litt akasiahonning
Tomater
Choritzopølse fra Solheim kjøtt
Hjemmelaget peanøttpesto, se oppskrift litt lengre nede på siden
Steinsopp
Kantarell
Champingjong
Hvit løk, ikke hvitløk :-)
 
Kjevle pizzabunnene tynne og ha fyllet på. Jeg starter vanligvis med sausen så osten og resten av ingrediensene på toppen.
Hjemmelaget peanøttpesto
1 potte basilikum
150 g peanøtter
100 g parmesan
3 dl olivenolje
2 fedd hvitløk
1 ss akasiahonning
 
Ha alt i en blender til det er en jevn røre. Bruk mer olje dersom pestoen er litt for tykk. Fordel pestoen i gode syltetøyglass og hell over litt mer olivenolje på toppen. Men et lag olje på toppen holder pestoen seg i uker i kjøleskapet.
Fotograf: Øyvind Ganesh
Bildene og oppskriftene er lånt fra TENDENS
Maten er lager av Urdihuset, Janne Gullaksen
 
Ny pizzaoppskrift neste uke
God fredag!
 
 
 
 
 

 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.