mandag 18. august 2014

LITT ENERGI TIL HØSTEN..

 
 
MYE ENERGI blir det om du lager oppskriften som den står under som er beregnet til tre langpanner. Del oppskriften på 3 eller 4 for å få kun en kake.
 
Kakebunn
24 eggehviter
2 kg sukker
1 kg salte peanøtter
2 poser kokosmasse
0,5 dl hvetemel

Glasur
0,5 kg meierismør
1 kg melis
1,4 kg lys kokesjokolade
24 eggeplommer
 
 
Begynn med å lage marengsbunnen. eggehviter og sukker piskes helt stivt og seigt. Knus peanøttene (jeg bruker å ta det i foodprocessoren). Peanøtter + kokosmassen vendes forsiktig inn i marengsblandingen. Denne blandingen stekes i stor langpanne kledd med bakepapir ca. 30-35 min på 175 grader, midt i ovnen.
 
Vent deretter til kaka er helt kald, la gjerne stå natten over før du glasere. Smør og lys kokesjokolade smeltes i en liten kasserolle ved lav temperatur. Rør inn eggeplommene til slutt. Dette helles over og settes kaldt før servering.


 



Fotograf: Tove Lise Mossestad

Kaken er kjempefin å fryse i større stykker.
PS! Denne kaken kan brukes som ENERGI til lange treningsturer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.