onsdag 26. november 2014

PERSILLESMØR PÅ NYBAKT LOFF



Persillesmør
250 g meierismør temperert
2 potter persille/ bladpersille
2-4 fedd hvitløk
1 ss akasiahonning
1 dl olivenolje
Litt havsalt
 
Slik gjør du
Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør med stavmikseren til det er en jevn lysegrøn masse. Smøret kan gjerne lage i stor porsjon (x4,5 eller 6 kanskje) Opbevar smøret i syltetøyglass i frysen eller to- tre uker i kjøleskapet. All mat du lager smaker bedre med litt persillesmør. Ovnsbakt laks for eksempel eller grønnsaker i wok, for ikke å snakke om den ukentlige fiskegratengen som ungene kommer til å elske om du lager den hvite sausen med rikelig persillesmør. Lysegrønn blir sausen forresten :-)
 

 
Brød
6dl hvetemel
1dl melk
20-25g smør
25g gjær
1/2ts salt
1 ss sukker
1-2 egg
2-3dl lunkent vann

 
Slik gjør du det
Bland alt det tørre (mel, gjær og salt) og varm melken til ca.
kroppstemperatur. Jobb med deigen i ca. 10 minutter, bland ingrediensene godt sammen. Hev deigen i ca. 30-60 minutter. Flett deigen til ett brød og pensle med vann eller egg som du har pisket. Sistnevnte er bedre om du vil ha valmuefrø, sesamfrø, quinoa eller lignende på brødet. Etterhev i en time. Stek brødet på 200 grader i ca. 20- 25 minutter. Stek rundstykker på 200- 210 grader i ca. 12-15 minutter
 
 
Nyt onsdagen, hilsen de 4 liksom-kokkene i Urdihuset

 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.