fredag 28. november 2014

PESTO LAGER DU BEST HJEMME



1 kg semitørkede tomater i olje
200 g skikkelig god parmesanost
1 potte basilikumblader
150 g peanøtter
200 g ferske miniplommetomat eller lignende

Ha alle ingrediensene (ikke de ferske tomatene) i en stor bolle og kjør med stavmikser til noe lunde jevn røre. Kutt de ferske tomatene i 8 biter og ga over pestoen. Smak til med god olivenolje og salt + sukker hvis behov.

Oppskriften er stor og kan godt deles på 4. De beste tørkede tomatene kan du kjøpe hos oss i Urdihuset i kilopakker til 350,- pr. kg

Pestoen oppbevarer du best i syltetøyglass og den kan fryses. Syltetøyglass kan du kjøpe i Urdihuset i to størrelser.

225 ml   25,- pr. stk   10 stk 200,-
350 ml   30,- pr. stk   10 stk 250,-



Brød
6dl hvetemel
1dl melk
20-25g smør
25g gjær
1/2ts salt
1 ss sukker
1-2 egg
2-3dl lunkent vann

Bland alt det tørre (mel, gjær og salt) og varm melken til ca.
kroppstemperatur. Jobb med deigen i ca. 10 minutter, bland ingrediensene godt sammen. Hev deigen i ca. 30-60 minutter. Flett deigen til ett brød og pensle med vann eller egg som du har pisket. Sistnevnte er bedre om du vil ha valmuefrø, sesamfrø, quinoa eller lignende på brødet. Etterhev i en time. Stek brødet på 200 grader i ca. 20- 25 minutter. Stek rundstykker på 200- 210 grader i ca. 12-15 minutter


 

 


God helg fra kjøkkenet
Janne, Cecilie, Mariel 6 Sue er der i dag




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.