onsdag 5. november 2014

SALMASALAT I SYLTETØYGLASS


 
 
1 kg Salma
2 hjertesalat
1 pk rukkulasalat
4 vårløk
2 pk sukkererter
Spirer
Litt sitronsaft
Sesamfrø
Frisk koriander

Dressing
Ca. 1 dl søt chilisaus
1 ts finhakket frisk ingefær
2 fedd finhakket hvitløk
1 ts brunt sukker
Litt sitronsaft
 
Slik gjør du
Litt soya saus, etter behov og smak, ikke for mye da blir sausen for salt.
Sausen bør stå en time kjølig, så smaken setter seg
Skjær salmalaksen i tynne skiver (kan gjøres lenge før gjestene kommer og bare settes kaldt med folie over) Lag salaten og bland i de andre ingredienser og legg det utover på et fat (eller i syltetøyglass  hvis det er forrett). Skvis litt sitron over og klipp frisk koriander og dryss jevnt over. Legg så fisken jevnt over slik at den dekker salaten. Fordel sausen over og strø til slutt over sesamfrø

Syltetøyglass selger vi i Urdihuset, 2 størrelser


LYKKE TIL!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.