fredag 7. november 2014

SUSHI PÅ EN FREDAG




Sushi
Sushiris, sukker, riseddik, salt, laks, kamskjell, scampi, avokado, agurk, vårløk, egg, sesamfrø, noriark, soyasaus, wasabi, syltet ingefær, urtemajones, se oppskrift lenger oppe på siden

 
Sushirismiks, prøv deg frem
0,5 dl  riseddik
1,5 ss  sukker
1 ts  salt



Slik gjør du:
Kok risen etter anvisning på pakken og tilsett blandingen av sukker, riseddik og salt. Smak til risen før avkjøling i lav form. Ha plastfolie over slik at ikke risen tørker.


Nigiri med fisk & skalldyr
Lag avlange baller av risen og legg på serveringsfat. Smør et tynt lag med urtemajones på risen før du legger en lakseskive over. Laksen er lettest å kutte når den fortsatt er litt frossen. Her kan du bruke alle typer fisk/ skalldyr. Prøv deg frem.


Makiruller med fisk og grønnsaker
Kutt fisken og grønnsakene i ca. 12 cm lange strimler. Bruk plastfolie på disken og legg noriarket oppå. Så trykker du ris på ca. halve arket fra midten og legger i ingrediensene du liker best oppå risen.


Ekstra god soyadipp som også egner seg til å steke scampi og kamskjell
1 dl søt chilisaus
1 ts finhakket frisk ingefær,
1 fedd finhakket hvitløk
3 ts brunt sukker
1-2 presset lime
2 dl soya
Finhakket vårløk


Enkel og god aioli
1 lett majones
4-6 store fedd hvitløk
3-4 dl eplemost
1 ts havsalt
4-6 ss akacia honning
Litt persille

Stavmiks alt til jevn røre. Serveres romtemperert. For en litt mildere variant eller til bruk som dipp til grønnsaker og chips, tilsett et beger krem fraich
 
 
GOD FREDAG

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.