onsdag 18. februar 2015

TRYLLEKAKE

Det kan jo være lurt å lage en litt ekstra stor porsjon med TRYLLEKAKE til helgen siden det er vinterferie neste uke. Oppskriften under er til 3 langpanner i vanlig størrelse. Deler du oppskriften på 2 får du en litt ekstra høy bunn med et skikkelig lag sjokolade på toppen


 

Kakebunn
24 eggehviter
2 kg sukker, du kan reduser litt her..
1 kg salte peanøtter
2 poser kokosmasse
0,5 l hvetemel

Glasur
0,5 kg meierismør
1 kg melis
1,4 kg lys kokesjokolade
24 eggeplommer
 
 










Begynn med å lage marengsbunnen. Eggehviter og sukker piskes helt stivt og seigt. Knus peanøttene (jeg pleier å ta det i foodprocessoren). Peanøtter + kokosmassen vendes forsiktig inn i marengsblandingen. Denne blandingen stekes i stor langpanne kledd med bakepapir ca. 30-35 min på 175 grader, midt i ovnen.
 
Vent til kaka er helt kald, før du tar på sjokoladen. Smør og lys kokesjokolade smeltes i en kjele ved lav temperatur. Rør inn eggeplommne til slutt. Dette har du over  kaken som settes kaldt før servering. Kaken er kjempefin å fryse i større stykker. Tiner raskt og kan kuttes når den er frossen. TRYLLEKAKE.. som godt kan brukes gir litt ekstra energi på lange skiturer i vinterferien

 LITT HVER DAG ER BRA

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.