tirsdag 9. juni 2015

TRYLLEKAKEN

Foto: Tove Lise Mossestad


Kakebunn
24 eggehviter
2 kg sukker, du kan reduser litt her..
1 kg salte peanøtter
2 poser kokosmasse
0,5 l hvetemel

Glasur
0,5 kg meierismør
1 kg melis
1,4 kg lys kokesjokolade
24 eggeplommer
 
 
Slik gjør du:
Begynn med å lage marengsbunnen. Eggehviter og sukker piskes helt stivt og seigt. Knus peanøttene (jeg pleier å ta det i foodprocessoren). Peanøtter + kokosmassen vendes forsiktig inn i marengsblandingen. Denne blandingen stekes i stor langpanne kledd med bakepapir ca. 30-35 min på 175 grader, midt i ovnen.
 
Vent til kaka er helt kald, før du tar på sjokoladen. Smør og lys kokesjokolade smeltes i en kjele ved lav temperatur. Rør inn eggeplommne til slutt. Dette har du over  kaken som settes kaldt før servering. Kaken er kjempefin å fryse i større stykker. Tiner raskt og kan kuttes når den er frossen.

Denne kaken kan du utvikle selv til en knallbra ENERGIBAR!
...og da er det lov å spise litt før hver trening :-)

Hilsen Janne & Cecilie

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.