torsdag 17. september 2015

BRØD SÅNN SOM TANTEN TIL DAG LAGER DET..

Tanten til Dag er grei, hun deler gjerne oppskriften på dette brødet.. det er jeg nesten helt sikker på. Siden vi ikke har spurt henne så må det bli Urdihuset sin kopioppskrift som deles ut i dag. En stund trodde jeg at tanten til Dag også var tanten til Nina siden Dag og Nina har mange felles tanter, men akkurat denne tanten er altså ikke en fellestante viser det seg. Det sier i alle fall Cecilie. Cecilie jobber i Urdihuset, hun gjør alt mulig her og hvis du kommer innom en dag så er det henne du treffer på sannsynligvis. Det er Cecilie som har sladret om dette brødet til tanten til Dag som hun serverer 2. juledag hvert år hos kusinen til Dag. Cecilie er kjæresten til Dag og tanten til Dag heter egentlig Oddfrid Margrete. Nina er en god venninne fra gamledager. Sånn henger det altså sammen det hele.
 
Lykke til med bakingen!
Hilsen Janne
 
 
Brød
1,2 l vann
50 g gjær
1 ss sukker
1 ts salt
2 kg hvetemel
5 ss olivenolje
100 g meierismør, minst..
 
Kjør alt med eltemaskin til fin deig
Hev deigen i 1 time med plast over.
Ha mel på disken og kvevle deigen flat ca. 1 cm tykk og smør på godt lag med temperert eller smeltet meierismør over hele deigen. Kutt deigen i strimler ca. 6 cm bred og legg fire strimler oppå hverandre
Kutt deretter ca. 6 cm korte stykker og legg de samlet med kuttsiden opp i en bakeform eller brødform. Fortsett til formen er fylt opp. Hev deretter brødet i 30-60 min før det stekes på varme oppe & nede i ovnen i ca. 15-20 min på 220 grader
 


Urtesmør
250 g meierismør temperert
1 potte basilikumblader + andre urter du liker
1 ss akasiahonning
1 dl olivenolje
Litt havsalt

Kjør alt med stavmikser til det er helt blandet. Smøret kan fryse i små syltetøyglass

 

Brokkolisalat
2 bunter brokkoli
2 dl solsikkefrø
1 rødløk
2 dl rosiner eller tørket fersken
2 epler
200 g bacon/ seraoskinke/ pølse

Dressing
1 pose majones
4-6 ss sukker
3-4 ss epleeddik
1 dl krem fraich
Litt sitron/ limesaft


Kutt grønnsakene i passelige biter og bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle. Bacon eller skinken må stekes godt og legges på toppen av salaten. Salaten blir ekstra fin med litt granateple som pynt

 
 
PS! De selger visst syltetøyglass i Urdihuset, to ulike størrelser..
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.