torsdag 1. oktober 2015

LAM LAM NAM


Fotograf: Øyvind Ganesh/ TENDENS

Enkelt, kult og veldig godt! Skikkelig mørt lammekjøtt finner du på disse ribbene. Fres kjøttsiden i varm stekepanne med hjemmelaget persillesmør i 3 min til kjøttet har fått en brun steikeskorpe. Ta da lammekarreene i en ildfast form og stek videre i ovnen til kjøttet holder ca. 56 grader. I varm ovn på ca. 200 g skal dette ta omtrent 15 minutter men dette kan variere veldig så bruk steketermometer. Har du god tid er det bra om kjøtte får hvile under tørkle i minst 30 min etter at du har tatt det ut av ovnen.

Server kjøttet med sopp av et eller annet slag og poteter eller pure eller ønske. Kan anbefale jordskokkpure. Tips! Google JORDSKOKKPURET og se hva som kommer :-)
 
Fotograf: Øyvind Ganesh/ TENDENS


UTROLIG 
god SOPP! Finn dem selv ute i naturen eller kjøp en blanding av ferske og tørkede sopp fra butikken. Bruk hjemmelaget persillesmør i wok og ha i den tørkede soppen i noen minutter før du har i resten av soppen. Fres lett og ha på litt soyasaus,  etter et minutt eller to heller du over kremfløte

Mye kremfløte? Da blir det soppsaus
Enda mer fløte + litt god kjøttkraft? Da får du en nydelig soppsuppe

Ønsker du å bruke litt edle dråper i stuingen kan du for eksempel ha i litt madeira før soya og fløten, la da soppen trekke sammen med madeiraen i noen minutter før du tilsetter soya + fløte.

SALT & PEPPER HEVER SMAKEN!

Server gjerne denne stuingen eller sausen til lammekarre

Fin høstkveld til deg..
 
 
 
 

LYKKE TIL på en torsdag som kan brukes til å forberede fredagens romantiske middag
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.