MATKURS


Det er utrolig kjekt å lage mat med god SMAK. I Urdihuset er det helt klart SMAKEN som har førsteprioritet når vi lager og serverer mat. Lokale råvarer og tidsbruk er også viktig sammen med pris og tilgjengelighet. På matkurs i Urdihuset er dette noe vi legger vekt på uansett hvilket kurs du velger. Kursene skal gi deg nye gode tips slik at din mat får det aller beste SMAKEN






MATHVERDAG | Janne Gullaksen
På MATHVERDAG får du tipsene som gjør at de måltidene til hverdags blir ekstra næringsrike, spennende og god på SMAK.  Råvarene som benyttes på kurset får du hovedsakelig tak i på vanlige matbutikker og skal ikke koste for mye.  Vi lager 8 middager på to timer uten hjelp av halvfabrikat!

Kurspris 1450,-
Inkluderer tre glass vin eller / eplemost fra hagen

+ søtsaker til kaffen

Kursdato
Valgfri dag

Kurstid
1800- 2200
 



 
TAPAS & SUSHI | Janne Gullaksen
TAPAS & SUSHI lærer du å lage seks deilige retter som er perfekt sammen eller du kan servere dem hver for seg som en liten smårett eller lunsj. Salat, nybakt brød og dipper hører også med til tapas. Vi velger ut rettene etter sesongens beste råvarer. Kort innføring i hvordan du lager SUSHI som en del av et tapasmåltid
 
Kurspris 1350,-
Inkluderer tre glass vin eller / eplemost fra hagen

+ søtsaker til kaffen
 

Kursdato
Valgfri dag

Kurstid
1800- 2200

 
 
SUPPE & BRØD  |  Janne Gullaksen
SUPPE & BRØD lærer du å lage tre ulike supper. Men egentlig kan du lage alle tenkelige supper etter dette. Janne Gullaksen lager Fridas tryllesuppe, Paprikasuppe og Thaisuppe med scampi & grønnsaker. Vi baker brød og lager urtesmør + ferske vårruller & peanøttsaus

Kurspris 1250,-
Inkluderer tre glass vin eller / eplemost fra hagen
+ søtsaker til kaffen
 
Kursdato
Valgfri dag
 
Kurstid
4 timer

 
 
TAPASLUNSJ   |  Janne Gullaksen
TAPASLUNSJ lærer du å lage fire deilige retter som er perfekt sammen og gir en deilig lunsj.  Salat, nybakt brød og rører hører også med til tapas. Janne Gullaksen velger ut rettene etter sesongens beste råvarer, men det er selvsagt lov å komme med ønsker. Minimum 8 personer
Kurset koster 750,- og inkluderer eplemost fra hagen, kaffe/ te og hjemmelaget konfektkake.
Dette matkurset passer godt til utdrikningslag og kan holdes lørdag formiddag. Mer informasjon om ledige datoer finner du øverst på: UTDRIKNINGSLAG 
 
Kursdato
Valgfri før kl. 1400
 
Kurstid
3 t
 
 

KAFFE & KONFEKT   |  Janne Gullaksen
KAFFE & KONFEKT lager vi espressobaserte kaffedrikker. Noen blir smakstilsatt med melk, sjokolade og is. Dette gjør kaffen til en liten dessert om du vil. Konfektene lages av blant annet sjokolade, nøtter og frukt. Noen av dem får du med hjem i fine glass. Minimum 8 personer. Kurset koster 750,- og inkluderer eplemost fra hagen og kaffe/ te
 
Melkesjokoladetrøffel naturell og variert
Konfektkake med kremost og sjokoladetrekk 
Peanøttkake med havsalt og chili

Kursdato
Valgfri dao
 
Kurstid
2 t

 

SYLTE & SAFTE  |  Janne Gullaksen
Sylte & Safte lager vi syltetøy, saft og fruktdressinger av typiske bær og frukter som er å finne i Bergenshagene. I Urdihusets bakhage har vi tre sorter eple, plommer og moreller. Servering: Sesongens suppe, brokkolisalat med bacon, nybakt flettebrød og epleaioli. Og vi skal selvsagt smake på nylaget syltetøy. Alle får syltetøy med hjem i fine glass. Kurset passer godt i september- november men kan gjennomføres hele året. Minimum 8 personer. Kurset koster 1250,- og inkluderer tre glass vin eller / eplemost fra hagen
 
Kursdato
Valgfri dag
 
Kurstid
4 timer

 




MAT & ENERGI  |  Janne Gullaksen

MAT & ENERGI skal barna lære å lage god og næringsrik mat. Vi lager 2 lunsjmåltid og 2 middager med fokus på næringsrike råvarer og god smak. Fisk og magert kjøtt er noen av råvarene vi skal bruke sammen med fargerike grønnsaker, frukt og urter. Barn kan godt lage middag til familien allerede i 10- 11 års- alderen dersom de er interessert i matlaging og trygg på hvordan det skal gjøres. Ikke minst er det viktig at barna er trygge på hvordan kjøkkenutstyret håndteres på en sikker måte. Pavlova med Norske jordbær og smudi av bringebær & eplemost får vi også tid til.

Barna skal selv lage alle måltidene selv med hjelp. Det blir litt teori om råvarer og utstyr. Det er beregnet gode pauser hvor barna kan velge ulike kreative aktiviteter inne eller ute dersom været er fint. Kun 12 deltagere pr. kurs. Anbefalt alder: 10-13 år. Kurset koster 1250,- Prisen inkluderer kurs + forklær og deilig mat i 2 dager på Urdihuset + middag med hjem til familien på kursdag 1

NYHET! På kurset i 2015 skal vi lage skikkelig god Indisk middag på en av dagene og så klart skal vi ha PAPIRFLYKONKURRANSE i bakhagen.

Kursdato: Sommer 2015
Kurs 1  Mandag 29 og tirsdag 30. juni
Kurs 2  Onsdag 1. juli og torsdag 2. juli

Kurstid
Kl. 0900- 1500 begge dagene

Fotograf: Tove Lise Mossestad


Påmelding & bestilling  
 
E- post: janne@urdihuset.no/ tlf: 48 16 22 13
Betaling: Kort eller kontant på kursdagen.
 
Alle kursene holdes i Urdihuset
Michael Krohnsgt. 62  |  5057 Bergen  |  Tlf: 48 16 22 13


 
 

 

 

 

 

 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.